Over ons

Sterk in recht.

Jiri Sopacua

Beste bezoeker van onze website, mijn naam is Jiri Sopacua. Ik ben sinds 2008 werkzaam in de juridische sector. Eerst als jurist, sinds 2012 als advocaat. Ik heb twee opleidingen gedaan aan de Universteit van Maastricht, namelijk European Law School (rechten) en European Studies (sociale wetenschappen). Vanuit sociaal-maatschappelijke overwegingen ben ik samen met mijn maat Joost De Back dit kantoor in 2015 begonnen na eerst in de zakelijke sector als advocaat te hebben gewerkt (aanbestedingsrecht, mededingingsrecht, staatssteun en contractenrecht). Joost en ik hadden het gevoel dat het anders kon in de advocatuur; dat het gaat om het helpen van andere mensen en niet enkel om het verdienen van geld.

Het belang van mijn cliënten staat voorop, niet of ik er rijker op kan worden. Ik denk altijd met mijn cliënten mee, ook als het gaat om de kosten. Ik ben wars van een “uurtje-factuurtje-mentaliteit”. U kunt bij mij met name terecht met betrekking tot het socialezekerheidsrecht, het huurrecht en het arbeidsrecht. Ik procedeer voor mijn cliënten dan ook regelmatig vanwege de onterechte beëindiging, terugvordering en/of herziening van hun uitkeringen (bijstand, WW, Ziektewet, WAO, WIA, AOW, AIO en ANW), vanwege een arbeidsconflict die zij hebben (ontslag, ziekte, arbeidsvoorwaarden) en/of vanwege een huurrechtelijk geschil die zij hebben met hun verhuurder of huurder (ontbinding, ontruiming).

Aarzel niet om contact met mij of Joost op te nemen wanneer u met iets zit, hoe groot of hoe klein dan ook. U bent welkom.

jiri@debaso.nl
06 114 76 554


Joost de Back

Hallo. Fijn dat u de tijd neemt om de personen achter het kantoor De Back & Sopacua Advocaten een beetje te leren kennen. Mijn naam is Joost de Back. Na een periode van 6,5 jaar werkzaam te zijn geweest in de advocatuur, waarvan iets meer dan drie als advocaat, heb ik met groot vertrouwen de stap gezet om samen met mijn goede vriend Jiri Sopacua een eigen kantoor op te richten.

Mijn carrière in de juridische sector begon met mijn studie in Rotterdam. Ik ben aan de Erasmus Universiteit begonnen met de studie ‘Nederlands Recht’ en om die reden ook naar Rotterdam verhuisd. Gedurende het tweede studiejaar heb ik een zeer leerzame bijbaan gevonden bij een klein kantoor in Rotterdam-West. Na afronding van mijn rechtenstudie (master Privaatrecht) ben ik bij dit kantoor advocaat-stagiaire geworden en heb ik mijn grote zelfstandigheid en veelzijdigheid als advocaat kunnen ontwikkelen.

Onder de algemene praktijk die ik voer is begrepen sociale zekerheidsrecht (uitkeringen, indicaties, toeslagen), strafrecht, privaatrecht (contracten, schades, verzekeringen, arbeidsrecht), maar ook een veelheid van zaken die niet onder deze categorieën valt. In veruit de meeste gevallen kan ik u helpen met uw juridische hulpvraag.

Het werk als advocaat is voor mij het leukst als er een goede samenwerking plaatsvindt tussen mijzelf en de cliënt. Het samen zoeken naar oplossingen en vergaren van het nodige bewijsmateriaal loont, want de ervaring leert dat een goede samenwerking vaak het beste resultaat oplevert.

joost@debaso.nl
06 114 48 040