Over ons

Niet lullen, maar pleiten. Hand in hand voor uw zaak. In woorden en daden.

Jiri Sopacua

Hallo, mijn naam is Jiri Sopacua. Samen met mijn maat Joost De Back ben ik dit advocatenkantoor begonnen in een typische volksbuurt, het Oude Noorden van Rotterdam. Daarvoor werkte ik in de zakelijke sector van de advocatuur, maar dat vond ik maar niks. Ik had niet het gevoel dat ik mensen echt aan het helpen was. Er werd vooral veel geld betaald om rijke bedrijven alleen maar rijker te maken, zonder dat de gewone man en vrouw daar iets van merkt. Duizend Euro is voor de gewone man en vrouw vaak meer waard dan een miljoen voor een grote multinational.

Ik doe allerlei soorten zaken waar iemand in het dagelijks leven mee te maken kan hebben, zoals de stopzetting van uitkeringen – denk aan de bijstand, de WW, Ziektewet, WAO, WIA, AOW, AIO en ANW -, en ruzie over een contract met je verhuurder, werkgever of de winkel waar je zojuist een product hebt gekocht. Ik kom uit een arbeidersgezin en heb tijdens mijn studie twee banen gehad om deze te kunnen bekostigen. Ik kan me daardoor goed verplaatsen in de situatie van mijn cliënten en ga altijd voor u tot het uiterste!

Mocht u met iets zitten, aarzel dan niet om contact met mij of Joost op te nemen. De teller begint dan niet meteen te lopen, zoals bij vele andere kantoren. Overigens is het heel goed mogelijk dat u een beroep kunt doen op bijzondere bijstand, waardoor de kosten heel laag kunnen uitvallen of zelfs niets.

jiri@debaso.nl
06 114 76 554


Joost de Back

Hallo. Fijn dat u de tijd neemt om de personen achter het kantoor De Back & Sopacua Advocaten een beetje te leren kennen. Mijn naam is Joost de Back. Na een periode van 6,5 jaar werkzaam te zijn geweest in de advocatuur, waarvan iets meer dan drie als advocaat, heb ik met groot vertrouwen de stap gezet om samen met mijn goede vriend Jiri Sopacua een eigen kantoor op te richten.

Mijn carrière in de juridische sector begon met mijn studie in Rotterdam. Ik ben aan de Erasmus Universiteit begonnen met de studie ‘Nederlands Recht’ en om die reden ook naar Rotterdam verhuisd. Gedurende het tweede studiejaar heb ik een zeer leerzame bijbaan gevonden bij een klein kantoor in Rotterdam-West. Na afronding van mijn rechtenstudie (master Privaatrecht) ben ik bij dit kantoor advocaat-stagiaire geworden en heb ik mijn grote zelfstandigheid en veelzijdigheid als advocaat kunnen ontwikkelen.

Onder de algemene praktijk die ik voer is begrepen sociale zekerheidsrecht (uitkeringen, indicaties, toeslagen), strafrecht, privaatrecht (contracten, schades, verzekeringen, arbeidsrecht), maar ook een veelheid van zaken die niet onder deze categorieën valt. In veruit de meeste gevallen kan ik u helpen met uw juridische hulpvraag.

Het werk als advocaat is voor mij het leukst als er een goede samenwerking plaatsvindt tussen mijzelf en de cliënt. Het samen zoeken naar oplossingen en vergaren van het nodige bewijsmateriaal loont, want de ervaring leert dat een goede samenwerking vaak het beste resultaat oplevert.

joost@debaso.nl
06 114 48 040